Sådan er det at gå til teater

At gå til teater i RamaZang er en helt særlig ting. Mange har været igennem huset på den ene eller den anden måde enten som skuespiller, hjælper eller publikum. Huset har en særlig evne til at rumme os alle, ikke fordi vi kan noget specielt, men fordi vi gerne vil være noget specielt - sammen.

Vi ønsker med dette sted, at skabe et rum for alle de kreative, tossepanderne, de musikalske sjæle og hyggesprederne, som vil byde ind med dem selv.
Teater her er derfor heller ikke en scene, der udvikler de næste skuespil talenter, men en scene der skaber fællesskab og muligheder for alle til at rykke sig helt personligt, uanset om man vil stå forrest eller ej.

Målet er altid at skabe et teaterstykke, som alle er en del af, men det er processen i at komme i mål, der er det primære fokus. Det vil sige at det er alle øvegangene der er vigtige og dem vi bruger energi på.

Vi har fokus på at trives og på at være en del af fællesskabet - dette kræver naturligvis også et selvansvar fra dig... ja dig... lige der. Vil vil så gerne have dig med, men du skal også deltage, have lyst til at skabe dig og byde ind. Vi har alle de kompetencer der skal til, for at give dig noget med i rygsækken, som du kan bruge alle steder resten af dit liv - vi giver dig smil - glæde og lyst til at udfordre dig selv og turde være dig, helt ned i maven.

Produkt og process:

Det er utroligt vigtigt at få formidlet til eleverne, at vi ikke går målrettet efter et perfekt produkt. Derfor arbejder vi meget på, at det handler om processen - altså vejen til målet. Og her er det ALTID vigtigt at vi har fokus på glæde, smil og at kunne løfte hinanden, trods fejltagelser - det er i fejlene vi lærer og bliver bedre, og med det i mente, kan vi løfte hinanden frem i stedet for at save hinanden over. RamaZang arbejder for at skabe fællesskabet og at kunne give noget ud til hinanden. Nogen kan synge, nogen er fabelagtige skuespillere, og nogen er skiii sjove osv osv. Vi kan lærer af hinanden og suge det til os, som vi lyster. Villigheden til at give er derfor størst og derfor er processen - glæden og fællesskabet vores absolutte fokus.

Priser

Nat-Teater:
Børn fra 8 - 25 år

Pris pr. hold er kr. 700,- pr. person pr. sæson fordelt på 2 betalinger a kr. 350,-. der fratrækkes kr. 50,- for søskende der har samme bopælsadresse

En teatersæson består af 2 halvdele. Man skal meddele om man fortsætter på holdet, inden anden del går i gang.

Efter 1. halvdel deles roller ud, og vi forventer at man gennemfører, når der er uddelt roller. Ved særlige undtagelser kan det være nødvendigt at stoppe. For at et teaterhold kan gennemføres, skal der helst ikke meldes afbud for mange gange til teater - for det meste er 3 gange tilladt, og man skal kunne deltage i storeøvedage. Kan man ikke dette, skal man ikke tilmelde sig holdet, da det ikke vil være muligt at deltage.

 

Hvad kommer udover:

Teatersæson: (350 x 2) = 700 kr.  (En forestilling består af 2 sæsoner før og efter rollegivning)

Øveweekend 1: 

Med fællesspisning sammen med forældre

Øveweekend 2: Egenbetaling på 25,- pr næse

Overnatning: 40,- pr næse for aftensmad, snoller og morgenmad.

Pizzaaften: 25 kr.


Hold: Nyt hold starter altid i august

Der kan max være 45 elever på hvert hold, så meld til i god tid.


Lukket forum for medlemmere 

NAT-Medlem har en lukket Facebookgruppe, som du kan tilmelde dig. Her får man beskeder om interne arrangementer og kan hele tiden følge med i, hvad vi laver, beskeder, sedler som eleverne får med hjem osv.

Find os her og tilmeld dig gruppen, hvis du er med i næste forestilling.


Om RamaZang Teater

RamaZang er et teater der arbejder med teater i børne- og ungdomshøjde. Vi laver seriøse stykker og bruger teaterformen som en måde at udvikle sunde interesser for børn og unge helt fra 7 års alderen til de er 25 år. Der er ingen audition, du lærer at lave teater, så du behøver slet ikke være god i forvejen. Det er vigtigt at du kan komme alle dage og også de ekstra øvedage, for alle roller er vigtige, og ingen kan undværes på en øvedag. Vi har den regel, at er man frablevet teater tre gange, behøver man ikke komme mere - og det skal meldes til instruktøren med begrundelse for udeblivelse. Der kan opstå situationer der naturligvis kan godkendes. Husk udmelding, hvis det er fordi man ønsker at stoppe, så pladsen kan gives videre til en på ventelisten.

Går du rundt og synes det kunne være sjovt at lege, synge og danse og lave teater, så kan du starte her i RamaZang, og have et fantastisk fællesskab med andre teatertosser i alle aldre. RamaZang har et teaterteam som er bestående af et hold instruktører, der har hver deres kompetencer indenfor sang, teatersport og instruktion. Vi har også en lys/lyd mand samt en ansvarlig på kostumer, der ofte har et helt kuld sydamer, der svinger med nåle, pels og palietter.

Det foregår der på øvedage:
I opstarten arbejder vi med drama, karakterer og hvordan man skaber en rolle. Vi bruger oftes vores kommende manus til at lave "lege" og øvelser ud fra. Der synges og arbejdes med stemmetræning og opvarmning. Eftersom hvad vi skal spille, har vi enten dans, stunt eller andet med ind over, og som også understøtter det at have scenen i fokus. Dette er vores primære mål altid - at vi skaber scenen og vil altid have et klart mål i sigte.


ORDENSREGLER

RamaZang går meget op i at være det gode forbillede. Derfor har vi nogle regler, som vi beder alle om at overholde. Vi er en blandet flok med store og små... ja og voksne, og der har vi en klar foreventning om, at alle spiller efter husets regler.

 • Ingen mobiler - de afleveres ved indgangen
 • Afkrydser sig selv når man kommer
 • Max 3 fraværsgange, og man skal kunne deltage i alle de "store" øvedage
 • Man deltager interesseret og forstyrre ikke andres optræden
 • Man har ikke selv forskellige drikkelse og "snask" med til øvedage. Man spiser/drikker det som alle får.
 • Taler pænt og ordenligt, og roser sine teamkammerater.
 • Roller gives ikke på baggrund af teatererfaring eller hvor mange år man har gået til teater. Roller udløses ved god opførsel og at instruktøren med teamet kan belønne den gode ånd og teamplayeren.
 • Vi holder en lille pause hver øvegang, her opfordres til hygge på tværs af aldre og "kliker"
 • Rygning foregår på siden af huset, og alene - og kun fra 18 år. Skodder smides ikke på jorden men i spand til det samme
 • Alle elever skal have en "teaterbuddy" - en teaterven til opgaver og som støtte.
 • Man kommer til tiden (kl 18.00)
 • Man medbringer altid manus, sange og skriveredskaber til noter
 • Manus og sange kan udprintes fra medlemssiden på Facebook
 • Voksne som er en del af huset, må ikke ryge eller drikke ”sammen” med unge/medlemmere af teatret.
 • Er man samtidigt med i andre teaterstykker og har hovedrolle der, vil man ikke samtidig få/have en hovedrolle i RamaZang.

Så rigtig hjertelig velkommen til teaterglade teatertosser

Kom og hør lidt om teater og hvad der skal ske til de kommende forestillinger.
Kom og mærk stemningen og energien i teatersalen!

KALENDER FOR TEATERSÆSON

Facadefolk_sortpng

RamaZang i Fredskoven · Kristianlundsvej 1 · 5400 Bogense · mail: mail@ramazang.dk